Facebook wijzigt ongevraagd e-mailadres van alle profielen

Kristof Van der Stadt

26/06/2012 - 12:03

Zonder enige waarschuwing vooraf heeft Facebook het e-mailadres op alle profielen veranderd naar het @facebook.com-adres van de gebruiker.

Weet u (nog) dat u een @facebook.com e-mailadres hebt? Maar zelfs als u het al weet, is de kans groot dat u het niet of nauwelijks gebruikt. Sinds de lancering in 2010 bleef het opmerkelijk stil rond de @facebook.com-berichtendienst. Tot nu. Een blogger ontdekte dat Facebook het e-mailadres dat contacten over een ‘vriend’ te zien krijgen stiekem gewijzigd had in een facebook.com e-mailadres.

Het oude (en doorgaans wel veel gebruikte) e-mailadres van de gebruiker werd overigens niét verwijderd, maar wel verborgen in de instellingen van Facebook. Forbes publiceerde het opmerkelijke verhaal, waarbij Facebook ook openlijk toegaf dat het de e-mailadressen van alle gebruikers gewijzigd had. Naar het waarom van deze beslissing, blijft het raden: Facebook heeft de beslissing niet verder verduidelijkt. Wel heeft het er alle schijn van dat Zuckerberg & co het gebruik van de @facebook.com-adressen wil aanzwengelen, én er op die manier voor zorgen dat e-mails zoveel mogelijk binnen de Facebook-omgeving afgeleverd worden.

Overigens is het wel relatief eenvoudig om je oude e-mailadres weer op je profiel te toveren. Ga in Facebook naar Accountinstellingen, en kies voor ‘bewerken’ bij ‘e-mailadres’. Vervolgens vink je je originele e-mailadres weer aan, en verberg (of desgewenst verwijder) je het @facebook.com-adres.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

BPWL2 | 26 juni 2012

Ik heb dit toch niet zo begrepen. Facebook heeft een adres aangemaakt @facebook.com, die volgens die wijziging enkel jijzelf kunt zien. (Zo staat het toch automatisch bij mij) Alle berichten verstuurd aan uw.naam@facebook.com worden hierdoor posts op uw profiel. Standaard techniek van alle blogsites en sharepoints !!! Is niks mis mee !!!

Ongepast?

ignacevdd | 26 juni 2012

Deze info over Facebook stel ik zeer op prijs. Ik geloof dat het van het grootste belang is dat de praktijken van Facebook publiek worden gemaakt aan zoveel mogelijk mensen. Er wordt systematisch misbruik gemaakt van een dominante positie in de sociale media. Ik heb intussen de gegevens over mijn e-mailadres aangepast zodat alleen mijn eigen voorkeursadres zichtbaar is. Het was inderdaad het facebook-adres dat enkel zichtbaar was ingesteld! Dank nogmaals voor de tip!

Ongepast?

andre.devleeschouwer@gmail.com | 26 juni 2012

Het ziet er naar uit dat Facebook malafide geworden is. Facebook respecteert niet de keuzen van de gebruiker, Facebook licht zijn aandeelhouders niet (allemaal gelijk) in over de intrinsieke waarde van het bedrijf, Facebook schendt dus het vertrouwen van zijn o zo noodzakeljke stakeholders. Dit soort praktijken is gewoonlijk het begin van het einde. De naam is stilaan verbrand. Maar Mark Zuckerberg heeft zijn miljarden dollars binnen.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan