Facebooks nieuwe 'vind ik leuk'-knoppen komen er aan

27/01/16 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:22

Facebook heeft aan Bloomberg dat vijf van de zes alternatieven op de 'vind ik leuk'-knop die getest zijn, daadwerkelijk beschikbaar komen voor zijn gebruikers. Het wordt onder meer mogelijk om te reageren met een boze, verdrietige en lachende emoticon.

Facebooks nieuwe 'vind ik leuk'-knoppen komen er aan

Facebook © iStock images

Productchef Chris Cox van Facebook bevestigde dit in een interview met Bloomberg. Binnen enkele weken moet het mogelijk zijn de alternatieven op de vind ik leuk-knop te gebruiken.

In oktober schreven we al dat Facebook bezig was met het testen van de nieuwe reactieknoppen. Toen werd er nog gedacht dat er een dislike-knop of 'empathie-knop' aan zat te komen. Het sociale netwerk testte zes nieuwe knoppen, waarvan er vijf werkelijkheid gaan worden. De vijf emoticons die de test hebben doorstaan zijn: boos, verdrietig, wauw, lachen en liefde.

Facebooks nieuwe 'vind ik leuk'-knoppen komen er aan

© Facebook

Een emoticon is afgevallen, omdat die niet in alle talen hetzelfde betekent. De uitdrukking 'yay' (nog zichtbaar in bovenstaande afbeelding), een vorm van blijdschap, is geschrapt.

De vijf nieuwe mogelijke reacties kwamen tot stand door te kijken naar de meest voorkomende reacties onder berichten op Facebook. De afbeeldingen zijn bedacht om 'haha', 'lol' en 'omg, zo grappig' weer te geven.

De 'vind ik niet leuk'-knop kwam er uiteindelijk niet om dat hij een te negatieve lading met zich meebrengt.

Lees meer over:

Onze partners