Facebooks nieuwste gebouw in beeld: 'Simpel en niet fancy'

07/04/15 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

2.800 Facebookmedewerkers houden voortaan kantoor in dit gebouw van 40.000 vierkante meter in Menlo Park; een 'open office' dat volgens Mark Zuckerberg moet aanvoelen als 'een work in progress'.

Facebook heeft in het Californische Menlo Park een nieuw gebouw opengesteld aan 2.800 van zijn werknemers. Dat gebouw, MPK 20 genaamd, strekt zich uit over zo'n 40.000 vierkante meter. Het dak is een 'groen park' - er werden onder meer 400 bomen op geplant - met een omvang van 9 hectare. Onder het gebouw bevindt zich een parking.

Dit is, zoals ceo Mark Zuckerberg het zelf op Facebook omschrijft, een open office. 'We hebben het grootste open floor-plan ter wereld ontworpen. Het is één enkele ruimte waar duizenden mensen in passen. Het gebouw moet hetzelfde gevoel van gemeenschap en verbinding uitstralen als onze dienst.'

Het gebouw werd ontworpen door Frank Gehry, de Amerikaans-Canadese architect achter het Guggenheim Museum in Bilbao en de Walt Disney Concert Hall in LA. 'Zuckerberg wilde een ruimte die bescheiden, nonchalant en kostenefficiënt is', aldus Gehry. 'Het is geen groot designstatement; het heeft een zekere taaiheid en ruwheid.'

'Het gebouw is tamelijk simpel en niet fancy', meent ook Zuckerberg. 'Dat is met opzet gedaan. We willen dat deze ruimte aanvoelt als een work in progress. Als je het gebouw betreedt, willen we dat je het gevoel hebt dat er nog veel werk te doen is in onze missie om de hele wereld met het internet te verbinden.'

Lees meer over:

Onze partners