FOD Economie gaat testen met cloud

Marc Husquinet

10/05/2012 - 11:11

De FOD Economie is begonnen met de voorbereiding van een lastenboek rond een unified communications (UC) oplossing in de cloud. Op dit ogenblik onderzoekt de federale overheidsdienst – met steun van dienstenleverancier CSC – of een cloudoplossing een geschikt alternatief is voor alle bestaande applicaties.

De FOD heeft overigens te maken met een verouderend it-personeelsbestand en budgetten die niet meer toelaten om gepensioneerden zomaar te vervangen. Van het 140-tal it’ers zullen er nog ongeveer 100 aan de slag zijn in 2015. Ict-directeur Frank De Saer is daarom voorstander van het uitbesteden van de voornamelijk louter technische zaken en de echte know-how in huis te houden. Cloud kan evengoed overwogen worden voor het hosten van platformen (PaaS, Platform-as-a-Service).

Al zegt De Saer wel meteen dat de cloud niet alle processen zal kunnen vervangen. Onder meer omdat de FOD ook gevoelige data beheert zoals die van de Kruispuntbank van Ondernemingen.

In Data News 11 van 8 juni leest u het volledige interview met Frank De Saer.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

feber | 10 mei 2012

1 ding staat alvast vast: het zal handenvol geld kosten, of het zal werken en wanneer , dat is een ander paar mouwen.

Ongepast?

janP | 10 mei 2012

Het werkt nu nog niet en dan de cloud ingaan is waanzin de eerste vereiste is dat al je zaken goed werken op je eigen omgeving eer je in de cloud gaat. Dit is weer zo een van die projecten die handen vol geld gaan kosten en niks zullen opleveren omdat men vauit het verkeerde standpunt vertrekt

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan