Fortinet versterkt leiderschap in UTM

Marc Husquinet

27/04/2012 - 09:17

De markt voor oplossingen rond ‘unified thread management’ (utm) was vorig jaar goed voor 1,2 miljard dollar omzet. Dat is een stijging met meer dan 20% procent vergeleken met een jaar voordien, zo berekende het onderzoeksbureau Gartner.

“De utm-markt is in volle verandering. De klanten ruilen hun oude technologie, zoals de automatische controle van firewalls, stelselmatig in voor firewalloplossingen met ‘application control’-mogelijkheden”, legt research director Lawrence Pingree uit. De laatste jaren hebben talrijke utm-leveranciers nieuwe producten onthuld, waarbij sommigen de functionaliteit van hun utm-portefeuille uitgebreid hebben en anderen zich dan weer gaan richten zijn op kmo’s, of draadloze utm-oplossingen voorstelden.

Fortinet blijft marktleider met 19,6% marktaandeel (een toename met 33%), voor SonicWall met 13,3% (+16,1%), Juniper Networks met 11,8% (+7,7%), CheckPoint met 10,9% (+15,7%) en WatchGuard met eveneens 10,9% (+13,5%).

In West-Europa ging de utm-markt er met 16,7% op vooruit: voornamelijk gedreven door consolidatie naar gevirtualiseerde infrastructuur, de regulatorische druk op de betaalsector en de opkomst van managed security services.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

hmtk | 27 april 2012

Interessant artikel. Maar ik zoek eerder iets dat me beschermt tegen dreigingen dan tegen draden...

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan