'Galaxy Note 7 kost minstens 849 euro'

12/07/16 om 10:26 - Bijgewerkt om 13:57

Bron: Datanews

De Galaxy Note 7 gaat in Europa vermoedelijk vanaf een prijs van 849 euro over de toonbank. Dat meldt techsite SamMobile op basis van bronnen.

'Galaxy Note 7 kost minstens 849 euro'

De intussen iets oudere Galaxy Note 4. © .

De Galaxy Note's zijn standaard wat duurder dan de Galaxy S-toestellen. De verwachting is dat de Galaxy Note 7 dezelfde functies heeft als de Galaxy S7 en S7 edge, maar de phablet biedt ook een irisscanner, een USB-poort type-C, een grotere batterij en mogelijk 6 GB aan werkgeheugen. Ook zal de Galaxy Note 7 waarschijnlijk alleen met dual-edge scherm verkrijgbaar zijn, wat leidt tot een hogere prijs.

De naam Galaxy Note 7 is overigens opvallend, omdat de vorige versie Note 5 heette. Samsung slaat nummer 6 dus over. Dat heeft te maken met de Galaxy S-serie smartphones. De namen van S en Note kloppen namelijk niet helemaal. Begin vorig jaar lanceerde Samsung de S6 en in het najaar de Note 5. In 2014 bracht Samsung de S5 en vervolgens de Note 4 op de markt. In maart dit jaar verscheen de S7 in de winkels. Door nu voor Note 7 te kiezen, brengt Samsung meer lijn aan in de namen. (ANP/Pvl)

Lees meer over:

Onze partners