“Galaxy S7 krijgt drukgevoelig scherm”

Samsung Galaxy S6 edge+ © .

De Samsung Galaxy S7 is hoogst waarschijnlijk voorzien van een drukgevoelig scherm èn een port waarmee veel sneller kan worden opgeladen.

Dat meldt de Wall Street Journal.

Een dergelijk scherm heeft Apple al toegepast in de iPhone 6S. De poort om sneller opladen mogelijk te maken is een usb-type-c. Daarmee kan een batterij binnen een half uur opgeladen worden. LG, Huawei en Oneplus bieden dit al in enkele modellen smartphones.

Enkele versies van de te introduceren smartphone van Samsung zouden bovendien worden uitgevoerd met een retina scanner. Daarnaast komen er uitvoering met een curved scherm, onder de naam Galaxy S7 Edge en zal een verbeterde camera beschikbaar zijn voor het toestel, voor foto’s bij weinig licht.

De nieuwe smartphone-lijn wordt vrijwel zeker in februari geïntroduceerd worden, net voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona dat op 21 februari begint.

Samsung zelf onthoudt zich van commentaar, maar onbevestigde berichten over specificaties van de S7 zijn er genoeg. Vorige week ging al een gerucht dat de S7 gebaseerd zal zijn op een snellere Snapdragon 820-processor. Ook zou het storage expansion slot van de S5 in ere hersteld worden en zou de introductieprijs zeker 10 procent lager zijn dan die van de S6.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content