Garage Steve Jobs geklasseerd als historisch monument

30/10/13 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

Bron: Datanews

De garage grenzend aan het geboortehuis van Steve Jobs wordt door de historische commissie van het Amerikaanse stadje Los Altos tot een monument verheven. Het is de plek waar Jobs samen met Steve Wozniak de eerste Apple-computers in elkaar bokste,

Garage Steve Jobs geklasseerd als historisch monument

© Diane Cook & Len Jenshel

Het geboortehuis en de bijbehorende garage van Steve Jobs in het Amerikaanse Los Altos, Californië worden door de historische commissie van het stadje als een 'historisch monument' geklasseerd.

Cultureel erfgoed In dit huis groeide de Apple-stichter niet alleen op, in de garage die eraan grenst construeerde hij ook de eerste Apple-computers, samen met medeoprichter Steve Wozniak. Het is eigenlijk het eerste hoofdkwartier van Apple. "Een belangrijke bijdrage aan de geschiedenis en het culturele erfgoed van Californië en de VS", vindt de commissie.

Het huis en de garage - gebouwd in 1952 - staan er nog steeds, en zijn op de nieuwe garagepoort na nog helemaal intact gebleven. De simpele driekamerwoning is nu zo'n 1,5 miljoen dollar waard. Ze behoort toe aan Jobs' zus Patricia en wordt bewoond door zijn stiefmoeder Marilyn.

Onze partners