"Geef liefde, geen like": Deze video wil u van uw smartphone afhelpen

06/05/14 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Bron: Datanews

Met de "spoken word-film" Look Up wil de Britse regisseur a Gary Turk duidelijk maken dat een 'sociaal leven' op netwerksites ons alleen maar eenzamer maakt. Ironisch genoeg is de video een hit op de sociale media.

"Geef liefde, geen like": Deze video wil u van uw smartphone afhelpen

© Gary Turk

"Ik heb 422 vrienden, en toch voel ik me alleen." Zo begint de Britse regisseur zijn poëtische betoog tegen sociale media en smartphones - de dingen die zijn eigen leven tegen wil en dank domineren. Dat betoog zet hij uiteen in een kortfilm van 5 minuten: 'Look Up'.

Turk speelt zelf voor verteller - hij dicht en rijmt haast als een rapper -, en illustreert aan de hand van een liefdesverhaal dat er meer uit het leven te halen valt als we onze smartphone aan de kant zouden schuiven.

Of om het met Gary Turk zelf te zeggen: "Geef mensen je liefde, niet je like" en "Kijk op van je telefoon, schakel dat scherm uit. Stop met het bekijken van deze video, beleef het leven voluit."

Ironisch genoeg is het YouTube-filmpje een grote hit op het internet. Op het moment van schrijven staat de teller op bijna 20 miljoen views.

Onze partners