'Geen homeknop meer voor iPhone in 2017'

26/08/16 om 10:38 - Bijgewerkt om 10:37

De homeknop die we van de iPhone gewend zijn zal in 2017 weggehaald worden. De voorkant zal dan uit één glasplaat bestaan.

'Geen homeknop meer voor iPhone in 2017'

Bovenaan zien we een iPhone zonder aansluiting voor een hoofdtelefoon. Deze zal Apple in september vermoedelijk aankondigen. © .

Dat meldt Bloomberg.

Volgende maand horen we wat de opvolger van de iPhone 6S zal worden. Gaat het om een iPhone 6SE, of komt er wel degelijk een iPhone 7 dit jaar?

Maar Bloomberg krijgt al informatie over de iPhone van 2017: er zal geen homeknop opzitten en hij krijgt een OLED-scherm mee. Hierdoor kan de voorkant volledig uit één glasplaat bestaan.

Dat is niet het enige gerucht over de iPhone van 2017: Nikkei meldde eerder deze week dat Apple volgend jaar vermoedelijk met een extra toestel zal komen. Het gaat om een gebogen display, als bij de Samsung Galaxy S7 Edge. Het zou zelfs kunnen dat Samsung de fabrikant van die schermen gaat worden.

iPhone van 2016

Maar september 2017 is nog ver weg. Volgende maand zal Apple ook een nieuwe iPhone aankondigen. Waarschijnlijk krijgt die geen koptelefoonaansluiting mee. De hoofdtelefoon moet dan aangesloten worden via de Lightning poort, waar het toestel ook mee opgeladen wordt. Daarbij zou hij op de achterkant twee camera's meekrijgen en heeft hij volgens de laatste geruchten 3GB RAM.

Lees meer over:

Onze partners