Geert Van Hove nieuwe CIO bij Belfius

Geert Van Hove © web
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Geert Van Hove (ex-Telenet) verlaat de telecomwereld. Sinds begin deze maand is hij de nieuwe cio bij Belfius.

Geert Van Hove is de nieuwe cio bij Belfius. Daarmee verlaat hij de telecomwereld waarin hij sinds 2008 vertoefde. Vijf jaar lang was hij de cio van Telenet, waarna hij midden 2013 doorgroeide naar een functie binnen de Liberty Global groep. Daar leidde hij een grootschalig business transformation project, dat echter doorkruist werd door de acquisitieplannen van de groep.

Na een project rond een nieuwe e-commerce suite bij het Duitse Unitymedia Kabel BW waarbij Van Hove cio consultancy diensten bood, gaat hij dus nu een uitdaging aan bij Belfius. “Het overstappen van de ene industrie naar de andere is een constante in mijn carrière, dat is waar ik van hou”, stelt Van Hove die bij Belfius een volledige strategie rond digitale transformatie zal uittekenen. “Hoe een digitale interactie met de klant opzetten en werken naar customer centricity, dat wordt mijn taak”, zegt Van Hove die in dat opzicht wel parallellen ziet tussen de financiële sector en telecom.

Voor Geert Van Hove voor telecom koos, deed hij ook al ervaring op in onder meer de drankensector als internationale cio voor Tropicana (Pepsico) en in cosmetica bij Estee Lauder. Bij Belfius wordt deze econoom van opleiding verantwoordelijk voor een it-team van ongeveer 400 interne medewerkers. “Met mijn economische achtergrond vertrek ik trouwens nooit vanuit de technologie, maar vanuit de business-kant”, aldus nog Van Hove.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content