Gent verwacht zaterdag duizenden Pokémonjagers

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Drie jonge ondernemers willen zaterdag 320 lures, of lokmiddelen voor Pokémon, inzetten in de Gentse binnenstad. Ze hopen op 5.000 deelnemers die de Gentse middenstand een duwtje in de rug komen geven.

Zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur moet het gebeuren: de organisatoren van ‘Poké Gent‘ zetten dan 320 lures in binnen de Gentse binnenstad waar talloze Pokémon op af moeten komen. Lures zijn onderdeel van Pokémon Go waar je karakters mee naar een bepaalde locatie kan lokken. Binnen het spel is te zien waar ze ingezet worden, waardoor spelers van het spel ook die kant op trekken.

In totaal worden 40 locaties in de Gentse binnenstad voorzien van Lures. Om aan te geven waar ze komen hebben de makers een kaart online gezet zodat iedereen weet waar hij zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur moet zijn.

Gent verwacht zaterdag duizenden Pokémonjagers
© .

Het bedrijfje Ad-venture zit achter de actie. Ze willen samenwerken met de lokale middenstand. ‘We willen aantonen dat op Pokémon jagen ook een positief effect kan hebben op de winkels van de binnenstad’, zegt Dennis Lippens tegen HLN.be. ‘We zijn momenteel nog op zoek naar handelaars die speciaal voor de Pokémonjagers promoties willen inplannen. Denk maar aan een Pokémonmenu of kortingen in winkels.’

Het Facebookevenement trekt alvast de aandacht: al bijna 1.500 mensen zeggen naar Gent te zullen trekken. Nog eens 6.000 mensen zijn geïnteresseerd.

Politie verwacht geen problemen

De organisatie heeft contact gehad met de lokale politie. Die verwacht alvast geen problemen. ‘Het evenement is gespreid over veel locaties, dus verwachten we niet dat straten zullen dichtslibben’, laat het kabinet van burgemeester Daniël Termont aan HLN.be weten. ‘Verder blijven we in voortdurende dialoog met de organisatoren en kunnen ze een beroep doen op de politie als het toch uit de hand mocht lopen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content