Geruchten: Wat zit er in de iPhone 7?

© BELGA

Een week geleden zette nieuwssite CNet uit de VS alle bekende geruchten over de Samsung Galaxy S7 op een rijtje. Nu is het zelfde gedaan, maar dan voor de iPhone 7.

De laatste jaren heeft Apple een strak schema gevolgd waar het gaat om de smartphones. In de even jaren wordt het ontwerp rigoreus omgegooid, in de oneven jaren wordt er wat onder de motorkap gerommeld. Als die trend zich doorzet kunnen we bij de iPhone 7 die in 2016 op de markt moet komen, heel wat verwachten.

Liefhebbers van Apple en de iPhone hebben de afgelopen tijd internet zo’n beetje platgelopen op zoek naar roddels, gelekte gegevens en foto’s en meningen van ‘mensen die het weten kunnen’. Op basis daarvan is een beeld geschetst van de iPhone 7, zoals die er mogelijk uit kan gaan zien. Uiteraard met een aantal slagen rond de arm.

Aankondiging in de herfst

Net zoals de voorgaande modellen van de iPhone is de officiële introductie voorzien voor de herfst van 2016, ruim op tijd voor de feestdagen. In maart zal Apple ook een groot evenement houden, maar algemeen wordt aangenomen dat daar de 2e versie van de AppleWatch het levenslicht zal zien. Ook zal er dan mogelijk een iPhone 6C getoond worden, de goedkopere en kleinere variant van de iPhone 6S.

Waterdicht

Een smartphone met een behuizing die in water kan worden ondergedompeld en daarna nog steeds werkt, dat verwachten de experts van de iPhone 7. Deze eigenschap is ingegeven door het feit dat mensen relatief vaak hun mobiele telefoon verliezen in een vochtige of natte omgeving, bijvoorbeeld een toilet. Apple is niet de eerste die zo’n behuizing maakt, eerder al deden dat: Samsung bij de Galaxy S5, Sony met zijn Z5 Premium, en Motorola, met het instapmodel, de Moto G. Overigens was de Galaxy S6 dan weer niet waterdicht, dus de kans bestaat dat gebruikers er weinig vraag naar hebben.

Geen Home-knop meer

Op de iPhone 7 zou best eens geen Home-button meer kunnen zitten. Diverse bronnen maken hier melding van. De knop zou overbodig worden doordat het scherm drukgevoelig is en daardoor veel meer functies biedt. Ook wordt en iPhone steeds vaker hands-free gebruikt via Siri. Het weghalen van de knop zou ook passen in het streven van Apple om het design van de producten zo ‘strak’ mogelijk te maken. Wel zal dan een andere plek moten worden gevonden voor de vingerafdruklezer, want die zal Apple zeker willen behouden.

Eindelijk een saffierscherm?

Gebruikers zitten er al jaren op te azen, een scherm dat is gemaakt van saffier, een zeer sterk en krasbestendig materiaal. Achter die saffieren beschermlaag zou een OLED-scherm kunnen zitten, waarop afbeeldingen met een zeer hoog contrast kunnen worden weergegeven. Dergelijke schermen zijn volop in ontwikkeling, maar het werk zal pas tegen 2018 klaar zijn. De opvolger van de iPhone 7 zal er dus mogelijk van profiteren.

Connectoren

Hoe sluit je de iPhone 7 aan op de buitenwereld? Haast zeker is wel, dat de 3,5 mm plug voor de hoofdtelefoon het loodje zal leggen. In plaats daarvan zal de Lightning brede plug worden gebruikt. Daardoor kan de behuizing een stuk dunnen worden, analisten verwachten dat de iPhone 7 maar liefst 1 millimeter dunner zal zijn dan de iPhone 6.

Componenten

In de iPhone 6 wordt gebruik gemaakt van de snelle A9 processor, een rekenmonster van 64 bits. De telefoons zijn voorzien van een efficiënte wifi-antenne en een snel werkende sensor voor vingerafdrukken. Kenners denken dat de iPhone 7 een A10 processor krijgt. De iPhone 6S en 6S plus hebben een werkgeheugen van 2 GB (dubbel zoveel als dat van de iPhone 6). Daaruit wordt de voorzichtige conclusie getrokken dat de iPhone 7 een werkgeheugen van 4 GB zal krijgen.

Camera

De camera in de iPhone 7 zal nog weer beter zijn dan die van de iPhone 6S. Er wordt gehoopt op een camera met een sensor van 10 megapixels. Er zal software worden meegeleverd om de beelden te stabiliseren, zodat ook bij langere sluitertijden scherpe foto’s kunnen worden gemaakt. De iPhone 6S heeft zo’n stabilisatie via software al.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content