Google brengt Olympische hoogtepunten naar YouTube

02/08/16 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:25

Bron: Datanews

Google en YouTube gaan flink uitpakken met de Olympische Spelen. Dat werd bekendgemaakt op de blogs van de video- en zoekmachinetak van het bedrijf.

Google brengt Olympische hoogtepunten naar YouTube

Olympische Spelen in Rio de Janeiro © Reuters

YouTube heeft afspraken gemaakt met omroepen in ruim zestig landen die hoogtepunten gaan delen via YouTube. Bovendien worden de video's ook gedeeld in de resultatenpagina's van de zoekmachine van Google. België zit echter niet bij die zestig landen laat het bedrijf aan onze redactie weten. De info rond de spelen zal wel beschikbaar zijn, maar de video's met hoogtepunten niet.

Een aantal bekende YouTube-gebruikers, waaronder Chloe Morello en Brodie Smith, gaan rondlopen, -fietsen en -vliegen in Rio om de Olympische Spelen vanuit hun gezichtspunt te laten zien. Ze maken daarvoor gebruik van de nieuwe livestreammogelijkheden van YouTube.

Google's zoekmachine gaat onder andere uitslagen, de medaillespiegel, informatie over de atleten en de schema's van de wedstrijden tonen. Google Maps biedt uitgebreide informatie over Rio de Janeiro en alle stadions waar de wedstrijden worden afgewerkt. (ANP/PVL)

Onze partners