Google komt met ‘Zoek mijn iPhone’-concurrent

© REUTERS

Google’s Mijn Account-functionaliteit bestaat een jaar en om dat te vieren heeft de techgigant er een aantal verbeteringen voor uitgebracht. De meest in het oog springende is ‘Uw telefoon zoeken’, waarmee Android- en iOS-gebruikers hun smartphone kunnen traceren en indien nodig op afstand kunnen blokkeren.

‘Uw telefoon zoeken’ doet denken aan ‘Zoek mijn iPhone’ van Apple. Die functie is een van Apples uithangborden binnen iCloud. Net als bij Apple, kunnen Google-gebruikers hun telefoon traceren, laten afgaan of hem compleet blokkeren. Dat laatste is erg handig als je toestel gestolen is. Wat opmerkelijk is, is dat ‘Uw telefoon zoeken’ ook op iOS-apparaten werkt. Andersom werkt ‘Zoek mijn iPhone’ niet op Android-toestellen.

Een andere vernieuwing aan Mijn account is de mogelijkheid om binnen de zoekservice van Google met je stem naar instellingen te kunnen browser. Wie ‘Ok Google, laat me mijn Google-account zien’ zegt, krijg meteen zijn of haar Google-account met bijbehorende instellingen te zien.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content