Google+ losgekoppeld van andere Googlediensten

28/07/15 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:43

Google schroeft de ambities van Google+ terug. De zoekgigant heeft beslist om zijn sociale netwerk niet meer te linken aan andere eigen onlinediensten, zoals YouTube.

Google+ losgekoppeld van andere Googlediensten

© Reuters

Tot nu toe werden internetgebruikers verplicht een profiel te creëren op Google+ om bepaalde andere Googlediensten, zoals YouTube, te kunnen gebruiken. "We kregen van veel gebruikers te horen dat het geen zin heeft om je Google+ profiel te gebruiken voor alle andere Googleproducten", verklaart Bradley Horowitz, vicepresident bij Google, in een blogbericht.

In de komende maanden zullen we dus geen account bij Google+ meer nodig hebben voor alle Googleproducten, maar enkel een basisprofiel. Dat kan niet gevonden worden door potentiële 'vrienden' op Google+. Parallel belooft Google mensen die al een profiel hebben maar niet van plan zijn het nog te gebruiken "betere opties om publieke profielen op Google+ te beheren en te verwijderen."

De wijzigingen zullen "stapsgewijs over een periode van enkele maanden" aangebracht worden, aldus nog Horowitz.

YouTube is één van de eersten die Google+ van de hand doet. De videodienst kondigde aan dat de commentaren die gebruikers bij video's plaatsen niet meer systematisch op Google+ zullen verschijnen, en omgekeerd.

YouTube meldt ook dat het geen profiel op Google+ meer zal eisen bij het aanmaken van een YouTube-kanaal, maar waarschuwt dat die maatregel "pas ergens in de komende maanden" van kracht zal zijn. Momenteel worden de YouTube-kanalen nog verwijderd bij de vernietiging van een Google+ profiel.

Google+ werd in juni 2011 gelanceerd als een rivaal van Facebook, maar wist veel minder gebruikers te verleiden dan Mark Zuckerberg en co.

Lees meer over:

Onze partners