Google Phone moet ook zakelijke markt bekoren

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De HTC Magic – of de Google Phone zoals je wilt – wordt op vraag van Proximus ook voorzien van zakelijke software.

De HTC Magic – of de Google Phone zoals je wilt – wordt op vraag van Proximus ook voorzien van zakelijke software.

Zoals eerder deze week al bekend raakte, zal Proximus via zijn eigen winkelnetwerk de op Android gebaseerde HTC Magic gaan verdelen. Vanaf juni kunnen consumenten het toestel aanschaffen voor 449 euro, inclusief een SD-geheugenkaart van 2 GB. Maar Belgacom richt zijn pijlen ook nadrukkelijk op de zakelijke markt.

Zo zal de ‘Belgische’ Google Phone voorzien worden van zakelijke toepassingen die onder meer op vraag van Proximus ontwikkeld werden door HTC. Zo zit er een ‘smart dialer’ in om makkelijk contactpersonen op te bellen, maar ook ondersteuning voor Microsoft Exchange. Standaard zit die functionaliteit niét in het Android-besturingssysteem.

Volgens Marc Moons, de Benelux-directeur van HTC, is dit dan ook het eerste Android-toestel dat een thuisagenda zoals Google Calendar en de bedrijfsmail via Microsoft Exchange perfect integreert. Ook QuickOffice – om Office-documenten te raadplegen – en een PDF-viewer zijn voorgeïnstalleerd.

De Belgacom-dochter Euremis zal instaan voor de implementatie en klantenondersteuning voor Android bij businessklanten. “Zij hebben de expertise om extra mobiele applicaties te ontwikkelen voor onze businessklanten”, zegt Hendrik Van De Velde, vice president products & solutions bij Belgacom. Euremis levert onder meer een mobiel crm-platform bij Douwe Egberts en Duvel, en is verder vooral actief in de farma-, voeding- en horecasector.

Samen met het toestel schuift Belgacom ook twee tariefplannen naar voor. Voor afgerond 20 of 25 euro per maand, kun je respectievelijk 200 of 500 MB mobiele data verbruiken. De tariefplannen zijn – het voorlopig nog steeds geldende verbod op koppelverkoop indachtig – uiteraard ook bruikbaar in combinatie met andere smartphones zoals de iPhone. “Apple heeft in België toch meer toestellen verkocht dan waar we aanvankelijk rekening mee hielden”, wist Marc Moons van HTC daar nog over te vertellen.

Toch alvast één minpuntje – tenminste voor de Vlaamse Belgen: het on-screen toetsenbord heeft in de Nederlandse taal sowieso een Qwerty-layout (de indeling die in Nederland gebruikt wordt: ziedaar de verklaring). Wanneer je het toestel omschakelt naar het Frans, kun je wél de Azerty-indeling tevoorschijn toveren zoals die ook in Frankrijk gebruikt wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content