"Google Street View bemoeilijkt werk politie en justitie"

24/11/2011 - 09:08

De politievakbond Sypol heeft zijn bezorgdheid geuit over Google Street View, dat sinds gisteren ook in België beschikbaar is. Het systeem kan immers ook voor criminele doelstellingen gebruikt worden, zo zegt de vakbond.

"Iedere politieman op het terrein zal je zonder aarzelen vertellen dat het voor dieven die in woningen willen inbreken, of voor mensen die homejackings of tigerkidnappings willen uitvoeren, de mogelijkheid biedt om gratis en onbeperkt een locatieonderzoek uit te voeren, zonder risico's en gewoon van thuis uit", zo waarschuwt de vakbond in een mededeling.

"Iedere crimineel kan met enkele klikken een interessant huis vinden, nagaan of er een alarminstallatie of waakhond aanwezig is, en wat het merk van de wagen is die doorgaans aan of voor de eigendom geparkeerd staat", luidt het verder.

"Wij willen nogmaals onze bezorgdheid uiten over een systeem dat het werk van de politie en van justitie meer en meer bemoeilijkt en beperkt", besluit Sypol.

Bron: Belga

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

steveng | 9 december 2011

Zever!!!!

Ongepast?

k.o.e.n. | 25 november 2011

Wat een nonsens. Een dief die zich met deze beelden -die nota bene meer dan een jaar oud zijn- gaat voorbereiden zou er wel eens bekaaid van af kunnen komen. Eén ritje door de desbetreffende straat geeft minstens even veel -actuele- informatie.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan