Google versnelt zoekmachine

Stefan Grommen

09/09/2010 - 10:22

google

google

De nieuwe versie van de zoekmachine geeft resultaten terwijl je typt.

Instant, zo heet de nieuwe versie van de zoekmotor van Google. Daarmee kan de internetreus al zoekresultaten weergeven terwijl je het zoekwoord nog aan het typen bent. Google 'raadt' als het ware wat je zou willen typen en suggereert onmiddellijk mogelijke resultaten. Het gaat dus nog een stap verder dan een simpel 'automatisch aanvullen' van zoekwoorden.

Instant wordt de komende maanden uitgerold. Vandaag kunnen (ingelogde) gebruikers op de internationale Google-pagina al eens gaan proberen. Instant werkt op Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer 8. Ook voor mobiele toestellen komt Instant er in het najaar aan.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: ,

 

Reacties

Peter Adriaenssens | 9 september 2010

Men mag nooit vergeten dat elke innovatie van Google wordt bepaald door twee criteria. 1) Is het een verbetering (Innovatie) 2) Kunnen we nog altijd onze advertenties tonen (verliezen we geen reclame inkomsten) Op basis van de Rss Search opties van Microsoft Bing hebben wij een Silverlight applicatie geschreven die theoretisch aantoont dat het mogelijk is om een search robot te maken die slechts één vijfde van het scherm inneemt en sneller is. http://www.aptools.net/feed/Search.HTML

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers