Google waarschuwt voor misleidende advertenties

04/02/16 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:57

Google gaat gebruikers waarschuwen wanneer zij een pagina openen die misleidende advertenties bevat of andere embedded content die de gebruiker schade kan berokkenen.

Google waarschuwt voor misleidende advertenties

Google CEO Sundar Pichai. © Reuters

De nieuwe technologie staat standaard ingeschakeld bij nieuwe versies van de Chrome-browser. Wanneer een gebruiker een pagina probeert te openen waar Google verdacht materiaal op heeft ontdekt, toont de browser een rode pagina met de waarschuwing.

Google gaat volgens een officiële blog over tot het tonen van de waarschuwing wanneer de opgeroepen pagina 'geflagd' is voor het voorkomen van social engineering content. Geflagd worden sites of advertenties op een site die zich voordoen als een vertrouwde bron of pogingen doen de bezoeker aan te zetten tot handelingen die normaal alleen bij een vertrouwde entiteit worden uitgevoerd, zoals het opgeven van wachtwoorden of het aanroepen van technische dienst. Hoe Google voor elke site bepaalt of aan deze criteria wordt voldaan, staat niet in de blog.

Mocht een site onterecht 'geflagd' zijn, raadt Google de webeigenaar aan het probleem via de Search Console aan te pakken. Google heeft een pagina waarop het bedrijf uitlegt hoe dat in zijn werk gaat.

De nieuwe aanpak is onderdeel van het programma Google Safe Browsing dat in november vorig jaar werd aangekondigd.

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners