Google wil nieuwe vrouwelijke emoji voor gelijkheid

11/05/16 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:11

Volgens Google zijn er te weinig emoji die vrouwen uitbeelden. Daarom vraagt het bedrijf aan Unicode - de verantwoordelijke organisatie voor officiële emoji - om de introductie van 13 nieuwe vrouwelijke afbeeldingen.

Google wil nieuwe vrouwelijke emoji voor gelijkheid

© Google

Wanneer je nu door een berichtendienst scrolt kom je voornamelijk mannelijke personages tegen. Als je een vrouw wil afbeelden kom je al snel uit bij een poppetje dat de flamenco danst, merkte schrijfster Amy Butcher onlangs op in een opiniestuk in The New York Times.

Vier Google-medewerkers willen daar nu verandering in brengen met 13 nieuwe emoji die vrouwen in een bepaald vakgebied afbeelden, want het is de bedoeling om aandacht te besteden aan vrouwen op de werkvloer. In het pakket van Google is onder andere een ontwikkelaar, fabriekswerkster, rockster en wetenschapper te vinden.

Unicode, de non-profit organisatie die de officiële emoji in beheer heeft, krijgt al langer kritiek over zich heen omdat het de diversiteit niet genoeg zou representeren. Na voorstellen van Apple en Google werden er vorig jaar verschillende huidskleuren toegevoegd.

Of en wanneer Unicode nu ingaat op het voorstel van de medewerkers van Google is nog niet duidelijk.

Lees meer over:

Onze partners