GoPro haalt Karma-drones terug omdat ze uit de lucht kunnen vallen

De Karma drone © GoPro
Wim Kopinga Freelance journalist

GoPro haalt zijn onlangs gelanceerde Karma-drone van de markt. De verkochte drones worden teruggeroepen omdat er een risico op stroomuitval is.

De terugroepactie gaat om zo’n 2.500 drones. Dat zijn alle exemplaren die sinds de introductie op 23 oktober verkocht zijn.

Volgens GoPro doen de problemen zich maar bij een klein deel van de drones voor, maar worden er voorzorgmaatregelen genomen. Er zou (nog) geen schade aangericht zijn aan mensen of gebouwen, maar toch geeft GoPro het betaalde geld terug. Er worden niet gelijk vervangende toestellen geleverd en GoPro zal de Karma pas weer verkopen wanneer de oorzaak van het probleem opgelost is.

Tegenslag

De terugroepactie is een flinke tegenslag voor GoPro, want het bedrijf zag de winstverwachting vorige week al dalen. GoPro heeft al tijden veel last van de concurrentie van smartphones, die met steeds betere camera’s worden uitgerust. Topman Nicholas Woodman denkt echter dat GoPro in het komende jaar terug kan keren naar winstgevendheid. De betere prestaties moeten onder andere komen van nieuwe producten – zoals deze Karma-drone.

Wie al een Karma gekocht heeft, kan op een speciale website terecht voor de terugroepactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content