Gratis wifi in de kantoren van Belfius

Kristof Van der Stadt

28/08/2012 - 11:14

Belfius gaat gratis draadloos internet aanbieden in de grote en middelgrote bankkantoren. Belgacom trekt het project en zorgt voor de connectiviteit, start-up ZapFi neemt het registratieproces voor zijn rekening.

In eerste instantie worden tien Belfius-kantoren uitgerust met een wifi-hotspot. Het gaat om kantoren in Brussel, Genk, Gent, Leuven, Leuk, Mechelen, Middelkerke, Namen en Doornik. In de komende weken zal Belfius het aanbod stelselmatig uitbreiden zodat tegen eind september een honderdtal kantoren draadloos internet zullen bieden.

Tegen het einde van het jaar moet de uitrol compleet zijn voor de 400 grote en middelgrote kantoren van de bank. Een hondertal kantoren zal overigens ook in een straal van 200 meter rond het gebouw wifi voorzien.

Belfius wil via de wifi-netwerken in de kantoren de bezoekers laten kennis maken met de eigen mobiele apps van de bank om het gebruik ervan verder te stimuleren. Maar de wifi-netwerken zullen ook door niét-klanten gebruikt kunnen worden.

ZapFi zorgt voor dat (eenmalig) registratieproces. Wie zich registreert zal dan meteen ook gratis toegang krijgen tot alle hotspots van ZapFi. ZapFi wist in juni nog 6 miljoen euro privékapitaal op te halen bij Amerikaanse investeerders. Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , , ,

 

Reacties

Thinkpad | 29 augustus 2012

Complete verspilling van tijd en geld. Dat laatste hebben ze zelfs al niet meer. Onvoorstelbaar eigenlijk.

Ongepast?

hmtk | 28 augustus 2012

Ik hoor het al klachten regenen van mensen in de buurt wiens SiFi wordt gestoord door een overbodig netwerk van een falende financiële instelling.

Ongepast?

andre.devleeschouwer@gmail.com | 28 augustus 2012

Ik vind het vooral een raar aanbod. Waarom moet iemand een WiFi-toegang aanmaken in een straal van 200 meter buiten ? Als iemand bij Belfius klant is, waarom moet je dan bij een derde partij zijn om te registreren ? Of zijn er pitfalls ?

Ongepast?

K03N | 28 augustus 2012

Ik vraag me af wie hier op zit te wachten...

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan