Gratis wifi-netwerk op Pukkelpop

Kristof Van der Stadt

10/08/2012 - 15:37

Het Pukkelpopfestival krijgt voor de eerste keer een gratis wifi-netwerk. Belgacom en Blue Vision Telecom uit Kontich tekenen voor de installatie.

Festivalgangers zullen komend weekend in Kiewit ook van een gratis wifi-netwerk kunnen genieten. Pukkelpop doet daarvoor beroep op Belgacom. Belgacom van zijn kant partnert voor de installatie met Blue Vision Telecom. Het netwerk zal gratis toegankelijk zijn voor alle bezoekers.

Er worden drie grote hotspots voorzien: eentje aan het hoofdpodium, een tweede aan de eetstandjes en een derde die een groot deel van de camping moet beslaan. In totaal is het wifi-netwerk berekend op maximaal 9.000 simultane wifi-sessies en wordt één gigabit connectiviteit voorzien. Bij een eventuele stroompanne kunnen de hotspots overigens nog 8 uur in de lucht blijven. Op het Sfinksfestival werd de opstelling overigens al getest maar op een kleinere schaal.

Een ‘wifi-festivalnetwerk’ maakt bij Belgacom deel uit van een ‘BeSafe’-bundel voor festivalorganisatoren. Ook camerabewaking en digital signage horen thuis in deze portfolio. “Wifi zien we bij Belgacom als een extraatje maar het is aan de organisatoren van festivals om te beslissen of ze dit nodig hebben”, aldus Tom Wuyts die bij Belgacom verantwoordelijk is voor dit initiatief.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

jorisribbens | 10 augustus 2012

ty

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan