Haalt Apple grootste beurswaarde ooit?

Stefan Grommen

21/08/2012 - 09:11

De Amerikaanse technologiereus Apple zou de grootste beurskapitalisatie ooit bereikt hebben in de Verenigde Staten.

Tijdens de handel klom het Apple-aandeel tot 664,75 dollar, wat het bedrijf uit het Californische Cupertino een beurskapitalisatie oplevert van 623,14 miljard dollar. Het vorige record stond op naam van Microsoft. Op 30 december 1999 bereikte het bedrijf van Bill Gates tijdens de handel een beurswaarde van 620,58 miljard dollar.

De groei heeft te maken met de vooruitzichten op de nieuwe productlanceringen van Apple. Iedereen verwacht in september een nieuwe iPhone te zullen zien. Dat zou volgens analisten de best verkopende smartphone ooit kunnen worden.

Nuance

Belangrijke nuance voor dit bericht: reken je de inflatie mee dan staat IBM ver bovenaan met de hoogste beurswaarde ooit. In 1967 stond IBM - inflatie meegerekend - op 1,3 biljoen dollar. Eén dollar uit 1967 is namelijk vandaag 6,85 dollar waard vandaag. IBM had destijds een marktkapitalisatie van 192,3 miljard dollar.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

hmtk | 21 augustus 2012

Dus ook Microsoft was op een moment meer waard dan Apple nu. Niet toevallig toen Microsoft in een bepaald segment van de markt dominant was en er niet voor terugdeinsde om het hard te spelen. Zoals Apple nu. Ik vraag me wel af in hoeverre Apple met zijn beperkt aantal produkten op termijn meer waard is dan bv Microsoft of IBM.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan