Halve finale Brazilië-Duitsland breekt Twitter-record

© belga

De 7-1 zege van Duitsland tegen Brazilië in de halve finales van het WK heeft geleid tot 35,6 miljoen tweets. Daarmee breekt de match het record van meest bediscussieerde sportwedstrijd. Dat maakte Twitter woensdag bekend.

Het vorige record was in handen van de 48e Super Bowl (American football) van 2 februari 2014, die 25 miljoen tweets uitlokte.

Op dit WK was de meest becommentarieerde wedstrijd op de sociaalnetwerksite tot nu toe de achtste finale tussen Brazilië en Chili (gewonnen door de Brazilianen na strafschoppen). 16,3 miljoen mensen plaatsten toen een tweet.

Het vijfde Duitse doelpunt van dinsdag, gescoord door Sami Khedira en de vierde goal in minder dan zes minuten voor de Mannschaft, zorgde voor de meeste Twitter-berichten (580.166 tweets in een minuut). (Belga/BO)