Helft van belangrijkste apps ontbreekt op Windows-toestellen

08/08/13 om 11:22 - Bijgewerkt om 11:22

Bron: Datanews

Volgens Nick Landry van het softwarebedrijf Infragistics is ongeveer de helft van de honderd 'must have'-apps voor iOS-apparaten niet aanwezig op het Windows Phone- en het Windows 8-platform.

Helft van belangrijkste apps ontbreekt op Windows-toestellen

Nick Landry van het softwarebedrijf Infragistics ging na hoeveel procent van de 100 'belangrijkste' apps in de App Store beschikbaar is voor Windows-apparaten en Android-toestellen.

Android biedt 95 procent van deze apps aan via de Google Play Store. Volgens Landry had Google hier wel honderd procent moeten halen.

Maar Microsoft blijft veel verder achter: 63 procent van deze 100 apps is beschikbaar voor Windows Phones, 54 procent is verkrijgbaar voor Windows 8.

Noot: Windows Phone heeft op de mobiele markt maar een aandeel van 4 tot 6 procent, en Windows 8 heeft nog minder van de markt in handen. Bovendien betreft het hier enkel 'officiële' apps, en zijn er veel alternatieve apps die de gaten trachten op te vullen. Landry richtte zich ook enkel op de Amerikaanse appstores.

Vooral nieuwsorganisaties, aanbieders van videostreamingdiensten en e-boeken en banken laten de Windows-platformen links liggen, aldus Nick Landry. Ook Google weigert voorlopig zijn voornaamste apps (Maps, YouTube, Google +) bij Microsoft aan te bieden omdat de Windows-platforms nog te weinig gebruikers bereiken.

Lees meer over:

Onze partners