Hoe Facebook u wil tegenhouden om gênante foto's te posten

12/12/14 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Bron: Datanews

Bij Facebook denkt men na over een 'digitale assistent' die u waarschuwt als u op het punt staat weer eens een onflatterende feestfoto op het sociale netwerk te gooien.

Hoe Facebook u wil tegenhouden om gênante foto's te posten

© Reuters

Facebook wil in de toekomst proberen te voorkomen dat u nog onflatterende foto's op de sociale netwerksite zet waar u later mogelijk spijt van krijgt, en dat middels een soort digitale Facebookassistent die u een waarschuwing geeft wanneer u op het punt staat weer eens een gênante foto te posten. Dat zei Yann LeCun van Facebooks Artificial Intelligence Research Lab aan het technologietijdschrift Wired.

Om die digitale assistent te kunnen bouwen, moet Facebooks fotoherkenningstechnologie - die nu al gebruikt wordt om gezichten te herkennen en zo het taggen van personen makkelijker te maken - een onderscheid kunnen maken tussen 'uw dronken en uw nuchtere zelve', schrijft Wired. Dat kan door de technologie samen te laten gaan met artificiële intelligentiesoftware, meent LeCun.

De AI-software (die drijft op wat LeCun 'deep learning'-algoritmes noemt) bestudeert nu al uw Facebookgedrag in een poging te herkennen wat de juiste inhoud is voor uw nieuwsoverzicht. En weldra zal de software de teksten die u in statusupdates invoert ook kunnen analyseren en op basis daarvan relevante hashtags kunnen suggeren.

Yann LeCun sprak in Wired ook nog over een toekomst waarin 'een intelligente digitale assistent kan bemiddelen tussen u en uw Facebookvrienden'.

Lees meer over:

Onze partners