Hoe u met uw iPhone op de 4G-netwerken van Belgische operatoren kunt surfen

10/01/14 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Bron: Datanews

Voorlopig heeft enkel Mobistar van Apple een 4G-certificatie gekregen, maar een handig trucje maakt het toch mogelijk voor iPhone-bezitters om de 4G-netwerken van Base en Proximus te gebruiken.

Hoe u met uw iPhone op de 4G-netwerken van Belgische operatoren kunt surfen

© Belga

Op het forum Userbase legt een gebruiker uit hoe u met een iPhone 5S of 5C gebruik kunt maken van de 4G-netwerken van Base en Proximus; netwerken die vooralsnog niet officieel door Apple ondersteund worden.

De werkwijze: eerst moet u de iPhone 'jailbreaken' (een 'jailbreak' maakt het mogelijk software te draaien die niet door Apple geautoriseerd is). Vervolgens moet u de 'tweak' Commcenter downloaden via Cydia, de alternatieve App Store voor gejailbreakte iPhones. Daarmee kunt u een aangepast operatorprofiel installeren, dat het mogelijk maakt de 4G-schakelaar te gebruiken en via de 4G-netwerken van Base en Proximus te surfen.

Apple heeft momenteel enkel Mobistar de goedkeuring gegeven voor 4G op de vijfde generatie iPhones. Base en Proximus krijgen al maandenlang geen 4G-certificatie van Apple. Zij denken dat Apple hun netwerken met opzet blokkeert om zijn commerciële partner Mobistar te bevoordelen.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info