Hoe u voorkomt dat video's automatisch beginnen te spelen op Facebook

24/04/14 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Bron: Datanews

Sinds kort worden filmpjes op Facebook automatisch afgespeeld wanneer u er langs scrolt. Hoe schakelt u dit uit?

Hoe u voorkomt dat video's automatisch beginnen te spelen op Facebook

© Belga

Facebook speelt sinds enige tijd automatisch filmpjes af in uw nieuwsoverzicht, en dit om adverteerders tevreden te stellen. Dat blijkt zijn vruchten af te werpen: volgens Adobe nam het aantal interacties met videoposts - clicks, commentaren, likes en shares - in het eerste kwartaal van dit jaar met 58 procent toe tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Vindt u deze automatisch startende video's toch maar vervelend, dan is dit de manier om er (grotendeels) vanaf te geraken:

Desktopversie

In de desktopversie van Facebook klikt u op het pijltje in de rechterbovenhoek, en selecteert u vervolgens 'Instellingen'. Klik vervolgens op 'Video's en kies bij 'Video's automatisch afspelen' voor 'uit'.

iOS-versie

In de iOS-app van Facebook kunt u de 'autoplay'-functie niet volledig afzetten, maar kunt u er wel een rem opzetten. Ga naar Instellingen > Facebook > Instellingen en zet 'Video's alleen automatisch afspelen via Wifi' aan. Zo zorgt u ervoor dat er geen filmpjes vanzelf beginnen te spelen als u een mobiel datanetwerk gebruikt. Maar surf je via wifi, dan blijven de video's zichzelf afspelen.

Android-versie

Hetzelfde met de Android-app: open de Facebook-app, kies voor 'App-instellingen' en vink 'Video's alleen automatisch afspelen met Wifi' aan.

Lees meer over:

Onze partners