Hogere telefoonkosten goed voor 17 procent van indexstijging

Frederik Tibau

27/01/2012 - 11:55

De telefoonkosten met een vast toestel stijgen als gevolg van de btw-verhogingen die de overheid doorvoert, en zijn verantwoordelijk voor niet minder dan 17 procent van de indexstijging deze maand. Dat stelt technologiefederatie Agoria in een persbericht.

De index stijgt in januari tot 3,65 procent, en dat is veel sneller dan verwacht. “Eén en ander is een gevolg van de stijging van de olieprijzen die in onze index sterk doorweegt, maar ook door de btw-verhogingen van de notariskosten en digitale televisie”, aldus de federatie.

“Ook de telefoonkosten met een vast toestel stijgen”, luidt het. “Die zorgen voor niet minder dan 17 procent van de indexstijging deze maand. De weging van telefoonkosten is sinds 2004 zelfs niet meer gewijzigd, ondanks het feit dat we ondertussen massaal zijn overgeschakeld op gsm of gratis telefoonlijnen zoals Skype.”

“Ons land heeft nu een minister van inflatiebestrijding nodig,” zegt ceo Paul Soete van Agoria. “Want gezien de koppeling van de lonen aan de index, zijn het de bedrijven die de hoge inflatie cash betalen en dat gaat ten koste van onze concurrentiekracht en jobs.”

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

hmtk | 27 januari 2012

De lonen stijgen omdat de index stijgt. En de inde stijgt onder andere door maatregelen van de regering. Begrijpe wie begrijpe kan... Liever de index laten stijgen dan telecomoperatoren en energieproducenten aan te pakken. We zouden goedkoper kunnen leven door lagere kosten en ineens een paar indexsprongen vermijden waardoor ook de bedrijven tevreden zouden zijn (minus Electrabel, Belgacom, ... but who cares about those?)

Ongepast?

peter273 | 27 januari 2012

Hallo! Duidelijk dat de heren van agoria snel willen onder de mat vegen dat de index vooral stijgt door prijsstijgingen allerhande, wat dan weer door de heertjes bedrijfsleiders zelf wordt veroorzaakt. De index volgt gewoon die prijsstijgingen, dus moeten de heertjes bedrijfsleiders niet komen janken dat de lonen (weliswaar vertraagd) ook stijgen! En ja, ook vadertje staat heeft daarin een flink aandeel: denk maar aan de taksen op energieprijzen (brandstof, elektriciteit,...)

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan