HP start biedoorlog rond 3Par

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Niet alleen Dell biedt nu op 3Par. Ook HP wil de opslagspecialist binnenrijven. Het is een onverwachte wending in wat een ‘standaard’ overnameverhaal leek. Dell bood vorige week 1,15 miljard dollar voor 3Par, dat gespecialiseerd is in opslagvirtualisatie. Voor Dell betekende dat een belangrijke aanvulling van z’n opslagportfolio en een versterking op dat vlak tegenover onder meer IBM en HP. HP probeert daar nu een stokje voor te steken.

Niet alleen Dell biedt nu op 3Par. Ook HP wil de opslagspecialist binnenrijven.

Het is een onverwachte wending in wat een ‘standaard’ overnameverhaal leek. Dell bood vorige week 1,15 miljard dollar voor 3Par, dat gespecialiseerd is in opslagvirtualisatie. Voor Dell betekende dat een belangrijke aanvulling van z’n opslagportfolio en een versterking op dat vlak tegenover onder meer IBM en HP.

HP probeert daar nu een stokje voor te steken. Het biedt nu in totaal 1,6 miljard dollar voor 3Par, een derde boven het bod van Dell. Bij HP klinkt het simpelweg dat het portfolio van 3Par evengoed het HP-opslagaanbod versterkt.

Wordt zeker vervolgd, want beleggers en analisten verwachten een tegenbod. De vraag is of dat van Dell of van nog een andere speler zal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content