HP verkoopt TippingPoint aan Trend Micro

22/10/15 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

Bron: Datanews

Beveiligingsspecialist Trend Micro, met hoofdzetel in Japan, neemt TippingPoint over van HP. Met de deal is een bedrag van ongeveer 300 miljoen dollar of zo'n 265 miljoen euro gemoeid.

HP verkoopt TippingPoint aan Trend Micro

. © .

TippingPoint levert geavanceerde 'intrustion prevention systems' en andere gerelateerde netwerkbeveiligingsoplossingen voor bedrijven. HP kreeg de afdeling in 2009 in handen toen het 3Com overnam voor 1,8 miljard euro. Nu verkoopt HP de afdeling dus aan securitybedrijf Trend Micro dat zijn hoofdzetel in Japan heeft voor omgerekend 265 miljoen euro. Het gaat dan zowel om de eigenlijke beveiligingstechnologie als de klanten en het intellectueel eigendom.

Trend Micro versterkt hiermee het aanbod voor enterprise-klanten. De leverancier wil dankzij de overname een nieuwe 'network defense' business unit opstarten. Voor HP past de verkoop in de transitie naar het nieuwe Hewlett Packard Enterprise. De focus ligt daarbij niet langer op het zelf investeren in netwerkbeveiliging, maar op het partneren met gespecialiseerde spelers. TippingPoint - of Trend Micro dus - blijft na de overname een van die partners. HP hoopt de deal te kunnen afronden in het eerste fiscale kwartaal van 2016.

Onze partners