'HTC werkt aan Nexus-apparaten'

01/06/16 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

HTC heeft de release van een smartwatch op de lange baan geschoven en volgens 9to5Google heeft het daar een goede reden voor. De Taiwanese smartphonemaker is volgens de website door Google aangewezen om de volgende Nexus-smartphones te maken en het lijkt marketingtechnisch veel slimmer om de smartwatch op hetzelfde moment uit te brengen.

'HTC werkt aan Nexus-apparaten'

© REUTERS

Het kwakkelende HTC werkt volgens bronnen aan twee Nexus-smartphones die op internet bekendstaan als M1 en S1. Vermoedelijk gaat het om de opvolgers van de Huawei Nexus 6P en de Nexus 5X van LG. Of de smartwatch ook als Nexus-product wordt uitgebracht, is niet bekend.

De laatste maanden is er al veel gesproken over de smartwatch van HTC. Het apparaat had al lang en breed op de markt moeten zijn, maar om uiteenlopende redenen is dat nog niet gebeurd.

Blogger Evan Blass, de man achter evleaks, schreef afgelopen weekend op Twitter al dat het slimme klokje van HTC pas in de herfst verwacht wordt. Hij zag de move van HTC als 'prutswerk', maar daar denkt 9to5Google dus anders over.

(ANP/WK)

Lees meer over:

Onze partners