IBM pompt drie miljard dollar in IOT

01/04/15 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:30

Bron: Datanews

Met een nieuwe business unit en een investering van drie miljard dollar wil IBM een omgeving voor Internet of Things ontwikkelen.

IBM pompt drie miljard dollar in IOT

© brt

De investering, gespreid over de volgende vier jaar, focust op drie punten. De eerste is een open platform in de cloud dat analytics-diensten moet leveren. Zo denkt het bedrijf aan een product waarbij verzekeraars data van connected cars kunnen gebruiken om gepersonaliseerde premies op te stellen.

De Bluemix IOT Zone is een ontwikkelomgeving voor de nieuwe kleine toestellen. Hier kunnen ontwikkelaars data van IOT in de cloud verwerken en in apps gieten. Tenslotte moet het IBM IOT Ecosysteem op gang komen, waar er met andere spelers wordt samengewerkt.

Big Blue is niet nieuw op het terrein van internet der dingen. Zo gaat het naar eigen zeggen zijn ervaring van projecten rond smart cities gebruiken bij de ontwikkeling van de nieuwe tools en services. Het denkt daarbij onder meer aan het integreren van data van verschillende nieuwe en traditionele bronnen. De nieuwe afdeling wordt geleid door Pat Toole, voormalig cio van het bedrijf.

Lees meer over:

Onze partners