Imec, Holst en Barco pakken samen beveiliging IoT aan

- © Istockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec, Holst Centre (opgericht door imec en TNO) en micro-elektronica designhuis Barco Silex, gaan samenwerken rond databeveiliging voor het Internet of Things (IoT) en wearables.

Met de samenwerking willen de partners databeveiliging voor het IoT naar een hoger niveau tillen. De huidige IoT-beveiligingsoplossingen zijn ontworpen voor data-uitwisseling binnen een afgebakend toepassingsdomein of binnen een specifiek netwerk. Om een hoger niveau van beveiliging te realiseren zijn nieuwe concepten nodig voor authenticatie en compleet geïntegreerde beveiligingsconcepten in heterogene IoT-netwerken.

Imec en Holst Centre brengt de nodige technologie- en chipontwerp-expertise in. Die wordt gecombineerd met de security IP-portfolio van Barco Silex – onderdeel van de Barco-groep. De bedoeling is om samen tot nieuwe chip-architecturen en beveiligingsconcepten te komen voor IoT-sensoren en sensornetwerken die hoge databeveiliging combineren met een ultra-laag energieverbruik. In een volgende stap wil imec nog de impact van beveiligde communicatie op datasnelheid, reactiesnelheid en andere performantie-aspecten van heterogene IoT-netwerken bestuderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content