In 2014 ook in België: Een taxi bestellen en betalen met een app

13/01/14 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Bron: Datanews

Uber, een populaire dienst waarbij consumenten via hun smartphone een taxiritje kunnen bestellen en betalen, gaat nog dit jaar van start in 2014. Eerst in Brussel, daarna in Antwerpen.

In 2014 ook in België: Een taxi bestellen en betalen met een app

De populaire taxidienst Uber is "zeker van plan in 2014 actief te worden in België". Dat heeft woordvoerster Susanne Stulemeijer gemeld aan De Tijd.

Uber is een alternatieve en ook wel duurdere taxidienst die u in staat stelt een 'persoonlijke chauffeur' op te roepen en te betalen via een smartphone-app. Via de applicatie kunt u ook zien hoe ver de Uber-taxi's van uw locatie verwijderd zijn en hoe lang het nog duurt alvorens ze u komen ophalen. Een betaalbewijs wordt keurig per mail opgestuurd.

Eerst Brussel, dan Antwerpen

Uber - een relatief recente dienst waar onder meer Google en Goldman Sachs miljoen in pompten - opereert momenteel in 68 steden waaronder Parijs, Berlijn en Amsterdam. Dit jaar komen dus enkele Belgische steden aan de beurt. "We willen in Brussel beginnen, en daarna in Antwerpen", zegt Stulemeijer. Als het zover is, kunnen Belgen de dienst ook in de andere Uber-steden gebruiken, zonder zich opnieuw te moeten aanmelden.

Vereniging van Brusselse taxi's 150 procent tegen

Maar eerst moet er nog aan de Belgische taxiwetgeving gesleuteld worden, erkent Uber. En dat wordt beslist geen sinecure. "De overheid zal deze alternatieve taxidienst nooit toelaten", klinkt het bij de Vereniging van de Brusselse taxi's, die "150 procent tegen" is.

Uber-incidenten

Ook in andere landen zijn er reeds problemen geweest. Zo legde de Franse regering de Uber-chauffeurs onder druk van de taxilobby beperkingen op. Bovendien zijn er al meerdere incidenten gebeurd met Uber-taxi's. In Parijs werden de banden van een wagen zopas plat gestoken en werden de ramen ingeslagen.

Lees meer over:

Onze partners