ING halveert Belgische IT-afdeling

05/10/16 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:07

Bron: Datanews

De ontslagronde bij ING betekent ook dat de helft van de 1.200 IT-functies zullen verdwijnen. Een deel gaat naar Nederland, een deel naar goedkopere landen.

ING halveert Belgische IT-afdeling

© belga

De Tijd meldt dat er na 2021 nog slechts 632 ICT-banen overblijven bij ING België. De bank kiest voor een gemeenschappelijk IT-infrastructuur voor België en Nederland waarbij het zwaartepunt bij het moederbedrijf ligt.

De Standaard, dat vakbondsman Jean-Michel Cappoen (BBTK-Setca) citeert, voegt er aan toe dat een groot deel van de afdeling ook naar Bulgarije verhuist en dat Belgische werknemers nu al hun collega's daar aan het opleiden zijn.

ING kondigde maandag een zware ontslagronde aan waarbij 7.000 banen verdwijnen. De helft daarvan verdwijnt in ons land. De bank wil besparen en tegelijk ruimte vrijmaken voor digitalisering en dat vereist minder kantoormedewerkers. Maar hoewel die digitalisering hoofdzakelijk wordt ontwikkeld door de IT-afdeling, wordt ook daar stevig gesnoeid.

De Belgische IT-afdeling wordt momenteel geleid door cio Johan Kestens. Welke profielen wel of niet zullen vertrekken is momenteel nog niet duidelijk. Data News vroeg ING België om meer uitleg maar kreeg nog geen reactie.

Onze partners