Intel demonstreert dual-core processoren

03/03/05 om 00:00 - Bijgewerkt op 02/03/05 om 23:59

Bron: Datanews

Intel heeft tijdens IDF (Intel Developer Forum) in San Francisco vijf verschillende dual-core processoren getoond en gedemonstreerd. Dual-core processoren zijn de volgende stap in de ontwikkeling van steeds snellere processoren.

Ze moeten een alternatief bieden voor multi-processor systemen al dient gezegd dat dual-core processoren - en later ook multi-core chips -ook in multi-processor configuraties kunnen worden gebruikt.Intel demonstreerde zowel 90nm als de kleinere 65nm dual-core processoren. De 90nm dual-core betreft een Itanium 2 gebaseerde processor voor serverdoeleinden terwijl de kleinste werd gedemonstreerd in een notebook. Intel voorspelt een prestatiewinst van 1000 procent over de volgende 3 tot 5 jaar dankzij het gebruik van multi-core processoren.De eerste dual-core chips die op de markt komen, staan momenteel bekend onder de codenamen Lyndon en Smithfield. Eerder al geraakte bekend dat deze Pentium-chips in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zullen zijn. Intel bevestigt dat het aan meer dan 10 multi-core chip varianten werkt.Tegelijkertijd demonstreerde Intel ook de opvolger van de huidige DIMMS. Die worden FBDIMM genoemd; FB staat voor fully buffered. Dergelijke geheugens hebben een grotere throughput en zijn daardoor beter geschikt voor gebruik bij dual-core of multi-core processoren. Intel voorspelt dat FBDIMMs eind 2006 de nieuwe standaard zullen zijn.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info