Intel kaapt mobiele topman weg bij Qualcomm

Intel toonde zijn Curie, een zeer klein processorboard dat gaat dienen als hart van een compleet nieuwe generatie wearables. © Intel
Pieterjan Van Leemputten

Intel haalt een topman van concurrent Qualcomm in huis. Die moet helpen om gebied te veroveren rond mobile, IoT en andere nieuwe omgevingen.

Dokter Venkata Renduchintala was bij Qualcomm executive vicepresident voor de mobile en computing division. Bij Intel wordt hij verantwoordelijk voor de Client and Internet of Things Businesses and Systems Architecture Group die volgens Intel “Platform Engineering, IoT, Software and Services, and Design en Technology Solutions Groups samenbrengt.”

Met de overstap van Renduchintala wil Intel zich herpakken op markten buiten de klassieke pc-chips. Hoewel Intel nog steeds dominant aanwezig is in laptops en desktops, kan het amper marktaandeel veroveren op de smartphone- en tabletmarkt. Iets waar concurrent Qualcomm en andere spelers wel in slagen.

De chipreus zegt al sinds 2013 dat het zich moet herpakken op de mobiele markt en de overstap van Renduchintala is daar een onderdeel van. Tegelijk doet het bedrijf ook aan diversificatie. Zo deed het met Altera zijn grootste overname ooit (16,7 miljard dollar) waardoor het nu ook op chips voor automotive, medisch gebruik en telecom focust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content