iPad Pro in de voorverkoop

11/11/15 om 08:00 - Bijgewerkt op 10/11/15 om 16:35

De langverwachte grote iPad Pro ligt vrijdag voor het eerst in de winkel, ook in België. Vanaf vandaag is de tablet te bestellen in de voorverkoop.

iPad Pro in de voorverkoop

© T3

De iPad Pro is met een schermdiameter van 12,9 inch een vreemde eend in bijt onder de tablets. In combinatie met het toetsenbord lijkt de iPad pro meer op een 2-in-1 laptopcomputer zij het dat het iOS 9-besturingssysteem aangeeft dat het echt om een mobiel apparaat gaat. De processor doet naar verwachting niet onder voor die van een laptop: Apple belooft dat de prestaties van de 64-bits A9X-chip hoger zijn dan die van 80 procent van de recent uitgebrachte laptops.

Photoshop presteert goed op de iPad Pro

Steeds meer functies komen ook op het iOS-platform beschikbaar. Zo worden de prestaties van Photoshop en Creative Cloud-topassingen op de iPad breed uitgemeten door Scott Belsky, Adobes vice president Products in de Apple-aankondiging. De bij te kopen Apple Pencil speelt bij het gebruik van deze apps een speciale rol.

De iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 799 dollar (919 euro). Het Smart Key-toetsenbord kost 169 dollar (179 euro) en voor de Apple Pencil moet 99 dollar (109 euro) worden neergeteld.

Bron: Automatiseringgids

Onze partners