IPTV-netwerk Belgacom binnen zes maanden opengesteld

Het netwerk voor digitale televisie van Belgacom moet binnen zes maanden opengesteld zijn. Dat meldt het BIPT, de Belgische telecomregulator.

Het netwerk voor digitale televisie van Belgacom moet binnen zes maanden opengesteld zijn. Dat meldt het BIPT, de Belgische telecomregulator.

De Conferentie van Regulatoren voor de Elektronische Communicatiesector (CRC), waar het BIPT deel van uitmaakt, besliste op 1 juli vorig jaar dat de kabeltelevisiemarkt opengegooid moet worden -een beslissing waartegen Telenet gerechtelijke stappen voert. De CRC besliste toen ook dat ook Belgacom, dat televisie via de adsl-lijn aanbiedt, haar netwerk moet openstellen voor een televisieaanbod, zodat andere operatoren zogenaamde triple play-paketten kunnen aanbieden. Dus inclusief televisie.

Dat besluit met het oog op de opening van het IPTV-platform (televisie via de internetverbinding) van Belgacom is nu dus geïmplementeerd en afgewerkt. Belgacom was bij dat proces overigens betrokken partij: het BIPT aanvaardde eerder een het principe van een alternatief voorstel van Belgacom. Het volledige aanbod, op basis van dit alternatief, wordt nu deels aangepast en aangenomen.

Concreet heeft Belgacom zes maanden de tijd om de opmerkingen te implementeren, waarna alternatieve operatoren gebruik moeten kunnen maken van het netwerk zodat ze ook volwaardige multiple play-pakketten op de markt brengen.

“Met de steeds stijgende opkomst van multiple-playproducten op de telecommarkt hebben alternatieve operatoren die geen televisieaanbod hebben moeite om te concurreren. Dit besluit geeft hen de kans om volwaardige multiple play-pakketten op de markt te brengen. Thans zullen meer spelers met elkaar kunnen concurreren en zullen consumenten volop de voordelen hiervan kunnen genieten”, aldus Luc Hindryckx, voorzitter van de raad van het BIPT.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content