'IS verbiedt internettoegang in huizen in Raqqa'

20/07/15 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:30

De islamistische terreurgroepering IS zou in Raqqa, zijn bolwerk in Syrië, in de huizen de toegang tot internet verboden hebben. Inwoners, en ook IS-strijders, moeten zich in dat geval naar cybercafés begeven, waar ze gecontroleerd kunnen worden.

'IS verbiedt internettoegang in huizen in Raqqa'

© .

Dat melden de activisten van de anti-IS-groep "Raqqa wordt in stilte afgeslacht" en het vanuit Groot-Brittannië opererende Syrisch observatorium voor de mensenrechten.

De activisten publiceerden online een foto van een folder die in Raqqa is uitgedeeld, waarin alle internetgebruikers gevraagd wordt binnen de vier dagen hun eigen internetaansluiting door te knippen. "Dat geldt ook voor de IS-soldaten", klinkt het nog. De vier dagen gingen zondag in.

Volgens de activisten wil de leiding van IS zo de internettoegang beter controleren. De activisten van "Raqqa wordt in stilte afgeslacht" maken vanuit Raqqa melding van de misbruiken door IS in de eigen hoofdstad. "IS patrouilleert in de cybercafés op zoek naar diegenen die informatie lekken", meldt het Observatorium.

(Belga)

Lees meer over:

Onze partners