Jean-Yves Charlier topman SFR

De 49-jarige Belg Jean-Yves Charlier is de nieuwe topman van de Franse mobiele operator SFR. Wellicht moet hij de verkoop mee begeleiden.

Jean-Yves Charlier is benoemd tot ceo en voorzitter van één van de grootste mobiele operatoren in Frankrijk. SFR.behoort tot de Vivendi groep. In de zomer van vorig jaar werd Charlier aangetrokken door Vivendi als executive vice president, verantwoordelijk voor de telecomactiviteiten. http://datanews.knack.be/ict/nieuws/belg-jean-yves-charlier-leidt-telecomarm-vivendi/article-4000168279043.htm

Jean-Yves Charlier begon zijn loopbaan bij Wang waar hij doorgroeide tot vice president. In 1996 werd hij president bij de internationale telecomgroep Equant (nu Orange). Zes jaar later kon hij bij het Britse BT aan de slag als Europees verantwoordelijke voor BT Global Services. In 2004 werd hij bij voorzitter en ceo van de Colt Telecom groep.

Eind vorige maand kondigde Vivendi aan dat het SFR wil verkopen. http://datanews.knack.be/ict/nieuws/vivendi-wil-af-van-operator-sfr/article-4000361462580.htm. De mobiele operator telt 20,7 miljoen klanten. Vorig jaar stond het voor een omzet 11,28 miljard euro, een daling met 7 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content