Jonge Belg herstelt Apple-producten in Dublin: 'Hij is de beste reparateur in heel de hoofdstad'

12/08/14 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:53

Bron: Datanews

Gonzague du Jardin, een Belgische student van 23, werkt in een winkel in Dublin die gespecialiseerd is in reparaties van Apple-producten. Hij wordt ginds ook wel eens 'de beste hersteller van Apple-producten in de hele Ierse hoofdstad' genoemd.

Jonge Belg herstelt Apple-producten in Dublin: 'Hij is de beste reparateur in heel de hoofdstad'

Twee jaar geleden trok Gonzague du Jardin (23) - afkomstig uit het Waals-Brabantse Thorembais - naar Dublin om er Engels te leren. Hij zou er aanvankelijk vier maanden blijven, maar besliste zijn verblijf daarna te verlengen om er te gaan studeren.

Toestellen herstellen, en dan met name die van Apple, is de passie van Gonzague du Jardin. "In 2007 heb ik de eerste iPhone uit elkaar gehaald om hem daarna weer helemaal in elkaar te steken en te repareren", zegt du Jardin in de krant Le Soir.

Onze landgenoot kan zijn passie sinds enige tijd botvieren bij LaptopLab Back from the Future, een winkel in Dublin die gespecialiseerd is in de reparatie van elektronica.

Verantwoordelijke van de winkel

Du Jardin klust bij LaptopLabs bij om zijn studies te financieren. Maar na verloop van tijd werd de twintiger wel maar mooi verantwoordelijke in één van de vier vestigingen die Dublin (en omstreken) rijk is. Hij herstelt er hoofdzakelijk Apple-apparaten, zoals MacBooks en iPhones.

Inmiddels staat Du Jardin hier en daar bekend als de beste reparateur van Apple-producten in heel Dublin. "Onze vestiging is heel bekend in Dublin omdat onze baas Colin Baker geregeld op tv komt", verklaart hij in Le Soir. "Aan de andere kant: zelfs de Apple-toestellen die het moeilijkst te herstellen zijn, ben ik meester."

MacBook Pro's hebben geen geheimen meer voor de Belg

Zijn eigen favoriet is de MacBook Pro. "Ik hou ervan om MacBook Pro's te herstellen. Ze hebben geen geheimen meer voor mij, zelfs niet als er water in gekomen is. Of als er nog ergere dingen mee gebeurd zijn."

Lees meer over:

Onze partners