Kaspersky en Prodata veroveren groot Belgisch beveiligingscontract

© .
Pieterjan Van Leemputten

De komende vier jaar mogen Kaspersky Lab en integrator Prodata Systems securitysoftware leveren aan de Belgische publieke instellingen. Ook de politie en justitie kunnen hun toestellen beschermen met de Russische beveiligingsoplossing.

Het gaat om een raamcontract dat beide partijen wonnen bij Smals, dat gemeenschappelijke ict-diensten aanbiedt aan publieke en semipublieke Belgische instellingen. Via hen kunnen Kaspersky Lab en Prodata Systems bij verschillende overheidsdiensten leveren. Dat maakt dat Smals de prijs van het contract kan drukken door volumes, voor Prodata is het dan weer makkelijker om één grote aanbesteding op te volgen in plaats van verschillende kleintjes.

Het contract heeft een gepubliceerde waarde van 810.000 euro. Dat is wat de overheid verwacht dat het zal uitgeven. De deal kan oplopen tot 150.000 licenties, al ligt het werkelijke (en dus verwachte) aantal een stuk lager. Zo zijn overheidsdiensten niet verplicht om de software af te nemen via Smals. Bovendien zullen overheidsdiensten met bestaande licenties deze eerst gebruiken.

Kaspersky is niet de enige aanbieder die deel uitmaakt van het contract. Voor de beveiliging van virtuele datacenteromgevingen doet Prodata Systems beroep op de producten van TrendMicro. Prodata haalde eerder al de Navo en de Europese Raad binnen als klant. De integrator tekende in 2013 nog een omzet van 24 miljoen euro op met een bedrijfswinst van een half miljoen. Cijfers voor 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content