Kortrijk lanceert glasvezelproeftuin

Kortrijk geeft het officiële startschot voor LeYLab, een proeftuinproject rond fibre to the home. Kortrijk wil in de praktijk nagaan wat voor de consument de relevantie is van nieuwe toepassingen en diensten via het snelle glasvezelnetwerk. Tot de toepassingen in het project horen onder meer de toegang tot het digitale archief van de stad, een filmaanbod en de rechtstreekse uitzendingen van Sporza. Samen met het OCMW Kortrijk komt er ook een toepassing waarmee zorgbehoevenden van op afstand via video contact kunnen nemen met verplegers of familie.

Kortrijk geeft het officiële startschot voor LeYLab, een proeftuinproject rond fibre to the home.

Kortrijk wil in de praktijk nagaan wat voor de consument de relevantie is van nieuwe toepassingen en diensten via het snelle glasvezelnetwerk. Tot de toepassingen in het project horen onder meer de toegang tot het digitale archief van de stad, een filmaanbod en de rechtstreekse uitzendingen van Sporza. Samen met het OCMW Kortrijk komt er ook een toepassing waarmee zorgbehoevenden van op afstand via video contact kunnen nemen met verplegers of familie. Het project werd in 2009 al aankondigd.

Niet toevallig koos de stad Buda en Overleie voor het project, twee wijken die ietwat van het centrum zijn afgezonderd. “Fibre to the home is eigenlijk een nieuwe vorm van stadsontwikkeling”, stelde ict-minister en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne. De aanleg van het netwerk zou tegen juli klaar moeten zijn. De stad gaat nu op zoek naar driehonderd gezinnen die tot eind 2012 aan het project willen deelnemen. De partners van het project zijn onder meer Alcatel-Lucent, Belgacom, Televic en het IBBT. Het project krijgt ook steun van het IWT.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content