Lenovo overweegt overnames op de mobiele markt

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De overname van een mobiele telefoonbouwer buiten China is niet denkbeeldig voor de Chinese pc-fabrikant Lenovo.

De overname van een mobiele telefoonbouwer buiten China is niet denkbeeldig voor de Chinese pc-fabrikant Lenovo.

“Op domein dat consistent is met onze strategie maar waar we zwak staan, willen we overnames overwegen”, stelt Lenovo-ceo Yang Yuanqing aan persagentschap Bloomberg. Het pc-bedrijf ziet duidelijk iets in de mobiele markt. Later dit jaar lanceert het een breed gamma aan mobiele toestellen, in verschillende prijssegmenten.

In de mobiele markt zit de groei, zo mag duidelijk blijken uit de cijfers. Analistenkantoor IDC verwacht voor dit jaar een groei van 0,9 procent op de pc-markt, goed voor 367 miljoen verkochte eenheden. Op de tabletmarkt bedraagt de groei 54 procent (107 miljoen toestellen) en op de smartphonemarkt 39 procent (686 miljoen verkochte toestellen).

Dat succes op de mobiele markt mogelijk is voor Lenovo bewijst alvast thuismarkt China. De Apple iPhone werd daar in het tweede kwartaal afgetroef door de Lenovo-smartphones. Lenovo heeft daar nu 11 procent marktaandeel, gevolgd door Apple met 10 procent. Samsung staat er op de eerste plaats met 19 procent van de markt. Buiten China zou het bedrijf dan voor overnames gaan. Analisten spreken van ‘een Europees, Amerikaans of Japans bedrijf met aanzienlijk marktaandeel’. En zeggen dat het bedrijf onlangs nog de speculatie rond een Nokia-overname weglachte

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content