Lenovo wil met nieuwe Moto G en Moto G Plus terrein terugwinnen op de smartphonemarkt

© Motorola

Motorola heeft dinsdag de vierde generatie van zijn smartphone Moto G en het nieuwe model Moto G Plus voorgesteld. Lenovo, het Chinese computerbedrijf dat de verlieslatende gsm-pionier vorig jaar overnam van Google, hoopt daarmee terrein terug te winnen op de westerse smartphonemarkt, zo zei Lenovo-manager Lars-Christian Weisswange.

De nieuwe generatie van de Moto G heeft onder meer een iets groter beeldscherm (5,5 inch) en beschikt over een Snapdragon 617-processor. De Moto G Plus is een “upgrade” van Moto G, met een vingerafdrukscanner en een betere camera (16 in plaats van 13 megapixel), maar heeft voorts nagenoeg hetzelfde design. De toestellen komen vanaf juni op de markt voor ongeveer 250 en 300 euro.

Volgens Weisswange is de nieuwe Moto G-reeks een “beginpunt om de strijd opnieuw aan te gaan” op de smartphonemarkt. Later dit jaar wordt daarnaast de nieuwe versie van het Motorola-vlaggenschip Moto X verwacht. De huidige versie bleef bij haar lancering onder de verwachtingen. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content