Lexus maakt werkende elektrische auto van karton

08/10/15 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

Lexus heeft een elektrische auto gemaakt van karton. De auto kan gewoon rijden, maar is wellicht minder comfortabel. Doordat bijvoorbeeld ook de lampen van karton zijn, zal hij ook niet aan alle regels voldoen.

Lexus maakt werkende elektrische auto van karton

- © Lexus

In juni pakte Lexus nog uit met een zweefbord dat rechtstreeks uit de film 'Back to the Future' leek te komen. Helemaal zweven deed het bord niet, maar indrukwekkend was het wel.

Nu is daar opnieuw een opvallend ontwerp van de autofabrikant: een elektrische auto van karton. Het gaat om een sedan die volledig werkt. Van het interieur tot de wielen: alles is van karton. De ontwerpers sneden 1.700 onderdelen uit op basis van de normale auto van Lexus. Vervolgens werden ze aan elkaar geplakt met houtlijm, niet bepaald een snel proces, schrijft Engadget.

Lexus deed namelijk drie maanden over de fabricage van de wagen, maar hij komt alsnog niet op de weg. De instrumenten die normaal af te lezen zijn niet meer dan een paar tekeningen op het karton en verder zal de auto natuurlijk nog comfortabel, nog veilig zijn. De wagen toont wél dat met de huidige technieken alles mogelijk is.

Lees meer over:

Onze partners